Xiaomi redo för patentsamtal med Ericsson

Den kinesiska smartphonetillverkaren Xiaomi är redo att inleda patentsamtal med Ericsson, rapporterar Dow Jones Newswires.

”Det är orättvist att Xiaomi drar nytta av Ericssons substantiella investeringar inom forskning och utveckling utan att betala en rimlig licensavgift för det. Vi har försökt nå en uppgörelse med Xiaomi i drygt tre år vad gäller GSM, EDGE och UMTS/WCDMA men Xiaomi fortsätter att inte svara på propåer vad gäller en rimlig licensavgift samt FRAND-villkoren”, uppger Daisy Dunkley-Clark vid Ericssons presstjänst i en kommentar till SIX på torsdagen.

”Vi ser fram emot att arbeta med med Xiaomi för att nå en uppgörelse som är rättvis för båda parter. Eftersom det här är en pågående legal process har vi inga ytterligare kommentarer i frågan för närvarande”, uppger Daisy Dunkley-Clark vidare.

Bakgrunden är att en indisk domstol i väntan på rättegång har stoppat importen av Xiaomis produkter efter att Ericsson anklagat Xiaomi för att använda bolagets teknik utan att betala licensavgifter. Domstolsförhandlingarna är planerade till den 5 februari.

Xiaomis advokater granskar fortfarande beskedet för att därefter avgöra vad bolagets nästa steg ska bli, uppger bolaget.

”Indien är en väldigt viktig marknad för Xiaomi och vi kommer att svara utan dröjsmål och i linje med indisk lag. Vi är öppna för att jobba tillsammans med Ericsson för att lösa den här frågan”, säger Xiaomis Indienchef Manu Jain.

Xiaomi har vuxit snabbt på smartphonemarknaden de senaste åren. Det här året siktar bolaget på att skeppa ut 60 miljoner smartphones.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco