Zalando över förväntan

Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte 1.986 miljoner euro under årets fjärde kvartal, motsvarande en försäljningstillväxt på 19,5 procent.

Snittestimatet av 14 analytikers prognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, låg på en omsättning på 1.971 miljoner euro och en försäljningstillväxt på 18,6 procent.

Zalandos justerade rörelseresultat uppgick till 110 miljoner euro. Analytikernas snittestimat var ett justerat rörelseresultat på 108 miljoner euro.

Kinnevik äger cirka 26 procent av aktierna i Zalando.

Zalando spår att GMV-försäljningen (”gross merchandise value”) helåret 2020 ska öka med 20-25 procent och att intäktstillväxten ska bli 15-20 procent.

Det framgår av bolagets bokslut.

Zalando spår vidare att det justerade rörelseresultatet helåret 2020 ska landa inom intervallet 225-275 miljoner euro.

Snittestimatet enligt Infronts sammanställning av 14 analytikers estimat låg inför rapporten på en intäktstillväxt på 18,2 procent och ett justerat rörelseresultat på 266 miljoner euro för helåret 2020.

Kinnevik äger cirka 26 procent av aktierna i Zalando.

”Gross merchandise value” är ett mått på värdet på produkter sålda via Zalandos plattform, inklusive moms.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.