Bra fart i nykomlingen

Portföljen hade en bra vecka då den norska nykomlingen levererade direkt.
Bra fart i nykomlingen - port_v16_17_binary_6842917.png

För tredje veckan i rad utvecklades aktiva portföljen bättre än börsen. Portföljens uppgång stannade vid 0,5 procent, jämfört med börsens 0,2 procent. Bidrog till att lyfta portföljen gjorde framförallt nykomlingen Innovation Group (GIG) som fick en riktig kanonstart.

Det norska spelbolaget steg med 7,8 procent första veckan, räknat i svenska kronor. Bra spelrapporter från framförallt livekasinoleverantören Evolution Gaming har fått fart på sektorn generellt. Lite mer specifikt annonserade GIG ytterligare ett förvärv av ett affiliatebolag som riktar sig mot den tysktalande marknaden.

GIG betalar 4,8 gånger rörelseresultatet för en verksamhet som omsätter 1,4 miljoner euro med 85 procents rörelsemarginal. Finansieringen sker med obligationslånet som bolag tog upp i mars. GIG:s ambitiösa mål om att bli största speloperatör i Norden kommer att kräva många förvärv.

GIG har även flyttat delårsrapporten för första kvartalet till 2 maj och årsstämman framåt till den 23 maj. Det innebär 3 veckor emellan och lämpar sig väl om det finns ärende som kräver stämmobeslut.

På aktiemarknaden spekuleras det även om ett eventuellt listbyte eller parallellnotering till Stockholmsbörsen är i görningen. GIG skulle troligen få en mer rättvis värdering och välförtjänt uppmärksamhet på Stockholmsbörsen, som har flest noterade gamblingbolag globalt. En annan trigger i närtid är att GIG är på kvalplats för att inkluderas i norska huvudbörsindexet OSEBX från och med 1 juni. Det skulle innebära att GIG öppnas upp för fler fonder på ägarsidan.

Vi är inställda på att syna rapporterna i samtliga innehav och lämnar därför portföljen oförändrad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco