Kambi föll tungt

Stockholmsbörsen återhämtade sig något i förra veckan, upp knappt 0,4 procent. Aktiva portföljen gick åt motsatt håll och tappade 0,8 procent.
Kambi föll tungt - port_v27_17_binary_6860958.png

Medan Mekonomen och nykomlingen H&M utvecklades åt rätt håll föll Kambi tungt, utan att några bolagsspecifika nyheter kommunicerats. H&M fick stöd av fortsatta köp från huvudägaren Stefan Persson. Återstår att se om noteringarna kring 200 kronor häromveckan markerade en mer långsiktig botten i aktien.

Rapportperioden närmar sig och det är verkligen upp till bevis för upphaussade cykliska bolag. Vi, som missat det cykliska rallyt, är inte alls sugna på några rapportspeck i de papprena. Visst har många bolag kortsiktigt vind i seglen, men vi är inne på att mycket nu ligger i kurserna.

Värt att tänka på är att första kvartalets positiva kalendereffekt nu vänds till en negativ sådan, givet att påsken inföll under andra kvartalet i år och första kvartalet i fjol. Ett av våra innehav, norska alkoholhandlaren Arcus, är ett av få bolag där effekten är den motsatta. Bolagets halvårsrapport väntas dock först den 16 augusti.

Vi ligger lågt denna vecka och lämnar portföljen oförändrad med en börsexponering nära noll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience