Två försäljningar – ett köp

Stockholmsbörsen föll tungt i förra veckan och tappade hela 2,9 procent. Aktiva portföljen gick klart bättre, men ett tapp på 1,2 procent var ändå svagt givet den låga börsexponeringen.
Två försäljningar – ett köp - port_v26_17_binary_6859606.png

Gaming Innovation Group var portföljens stora sorgebarn. Aktien rasade med nära 8 procent på fredagen efter att bolaget behövt justera fjolårets resultat, med följd att det försämrades. Då det handlar om ökade avskrivningar på immateriella tillgångar är det inget som påverkar varken omsättning, ebitda-resultat eller kassaflöde. Vi väljer ändå att ta det säkra före det osäkra och avyttrar med en förlust på 9,2 procent sedan inköp.

Tålamodet har också trutit i fallet Pandora som hade ännu en svag vecka. Aktien säljs med en svidande förlust på 16,5 procent.

Ny i portföljen blir H&M som vi ger ännu en chans. Kvartalsrapporten i veckan kom in klart över förväntan. Försäljningsutvecklingen är alltjämt relativt trög, men e-handeln växer snabbt och fortsätter att rullas ut på nya marknader. Valutamotvinden ser nu ut att ligga bakom bolaget, där framförallt euron stärkts mot dollarn och nu handlas på årshögstanivåer. Det ger stöd åt marginalen framöver.

På en dyr börs är mycket ifrågasatta H&M, med en direktavkastning på nära 5 procent vid oförändrad utdelning nästa år, lockande. Medan många bolag av mer cyklisk karaktär kan få se sina vinster falla betydligt i ett sämre konjunkturläge ser ocykliska H&M att ha mycket motvind bakom sig och därmed potential att fortsätta överraska positivt mot lågt ställda förväntningar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco