Bokpodden - vad säger ekonomiböckerna om vår samtid?

Bokpodden riktar sig till både dig som är ekonomi- och samhällsintresserade och dig som älskar böcker.

Bokpoddens programledare är fintechprofilen och Lendifys vice VD Erika Eliasson  och ekonomijournalisten och Affärsvärldens förre chefredaktör Erik Wahlin.

Varannan fredag bjuder Erika och Erik in en gäst som väljer en bok om ekonomi, samhälle eller politik som alla tre läser och sedan diskuterar i podden.

– Det är otroligt kul att få läsa böcker som jag annars aldrig hade uppmärksammat och göra det tillsammans med våra briljanta gäster och Erika, som är smart, rolig och otroligt kunnig, säger Erik Wahlin.

Varje avsnitt kretsar kring en nyutgiven eller av andra orsaker aktuell bok inom områdena ekonomi, samhälle och politik. I runt 40 minuter diskuteras boken på ett allmänbildande, insatt och underhållande vis.

Per Schlingmann, Anna Svahn, Daniel Suhonen, Karl-Mikael Syding, Jessica Löfström, Lotta Dinkelspiel, Karin Pettersson, Staffan Salén, Annika Winsth och Fredrik Arnander är bara några av de namnkunniga och bokälskande gästerna som varit med i podden.

– Bokpodden är både en möjlighet för lyssnaren att få en inblick i böcker de vill läsa men inte hunnit, men också få tips på böcker att läsa, säger Erika Eliasson.

Bokpodden produceras och ges ut av Affärsvärlden och Lendify.

I senaste avsnittet gästades Bokpodden  av Johan Anderberg, författare, journalist och tidigare programledare för just Bokpodden. Du hittar podden på alla ställen där poddar finns. Klicka här för att lyssna direkt.