12 troliga tekniknoteringar under 2016

2016-02-01 06:32 Affärsvärlden Finwire

Tekniksajten Techcrunch listar ett antal teknikbolag som de tror kommer noteras under 2016.

Fjolåret var inte precis något muntert år vad gäller börsnoteringar av teknikbolag. Inte sedan finanskrisen 2009 har det noterats så få teknikaktier på Wall Street.

 

Bakgrunden har varit att det varit tämligen enkelt att kapitalisera bolag privat. Dessutom har ett flertal stora bolag uttryckt missnöje med sin notering. Tekniksajten Techcrunch skriver att det nu surras om att finansieringen i sena skeden har börjat att torka upp.

 

Flera bolag arbetar också med mer traditionella investmentbanker i samband med sina kapitaliseringsrundor.

 

Garvis Toler, global chef för Capital Markets på NYSE, uppger för tekniksajten att han är rätt optimistisk. En av anledningarna till optimismen är att många företag visar ett stort intresse av att bli börsnoterade, uppger han.

 

Sajten listar ett antal teknikbolag som man bedömer kan komma att ringa i börsklockorna under 2016.

 

Appdynamics

Grundat 2008. Senaste kapitaliseringsrundan skedde till en värdering om 1,9 miljarder dollar. Det har talats om en börsnotering under flera år.

 

Appnexus

Bolaget hjälper över 500 annonsteknikbolag med digital marknadsföring. Vid senaste rundan under 2014 var värderingen 1,2 miljarder dollar. Bolaget konkurrerar bland annat med Google.

 

Apttus

Företaget är grundat 2006 och har en värdering över en miljard dollar. Företaget har tagit fram en mjukvara som syftar till att snabba på försäljningsprocessen för bolag. Företaget har tidigare flaggat för att man siktar på en börsnotering under 2016.

 

Blue Coat

Internetsäkerhetsföretaget köptes upp av private equity-aktören Bain Capital förra året. Företaget har varit noterat på Nasdaq förr. Bain betalade 2,4 miljarder dollar för säkerhetsbolaget.

 

Domo

En av de mer säkra börsnoteringarna, enligt Techcrunch. Företaget arbetar med business intelligence och datavisualisering. Bland kunderna märks eBay och National Geographic. Domo har tagit in över 400 miljoner dollar och har tidigare haft en värdering på över 2 miljarder dollar.

 

Glassdoor

Det har surrats om en notering av Glassdoor sedan en tid tillbaka. Företaget har tagit fram en tjänst bedöma anställda. Bolaget har tagit in över 160 miljoner dollar i kapital.

 

Insidesales.com

Ytterligare en av de mer väntade noteringarna och ytterligare ett teknikbolag som har sitt säte i Utaha. Företaget har byggt en försäljningsplattform och tagit in över 200 miljoner dollar. Bland kunderna märks Groupon och Lendingtree.

 

Nutanix

Många förväntade sig att Nutanix skulle noteras redan förra året. Företaget arbetar med en plattform för datacenter. Verksamheten drog igång 2009 och är enligt senaste värderingen värt 2 miljarder dollar. Chefen Dheeraj Pandey har sagt att han vill bygga ett bolag med en kultur som Google och en effektivitet som Amazon.

 

Okta

Okta arbetar med något som heter identity management. Företaget uppgav i september att en notering kan inträffa inom de kommande 12-18 månaderna. Värderingen var vid senaste rundan 1,2 miljarder dollar.

 

Pluralsight

Pluralsight arbetar med teknik inom utbidning. Företaget var lönsamt före de tog in externt kapital.

 

Sofi

Sofi försöker att rita om marknaden för student- och bolån. Företaget har redan processat 6 miljarder dollar i lån. Värderingen är 4 miljarder dollar.

 

Twilio

Twilio har verktyg för telefontjänster. Företaget är på väg mot lönsamhet och var värt 1 miljard dollar vid förra rundan.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom