19 000 tjänster bort på japansk bank

Mizuho Financial Group kommer att skära bort 19 000 tjänster de kommande åren.

En tredjedel av arbetsstyrkan kommer att få gå från den japanska banken de närmsta tio åren, meddelar Mizuho. Detta för att hålla nere kostnaderna.

– Våra utgifter har stigit ordentligt och detta fortsätter vara en stor utmaning, varför vi behöver grundläggande strukturella reformer, säger bankens vd Yasuhiro Sato till reportrar i Tokyo under måndagen. Det skriver Bloomberg.

Som en del av omstruktureringen kommer Mizuho stänga ner ungefär 100 kontor under åtta år.

Negativa räntor har på senare tid gjort det svårt för japanska banker. Mizuhos nettovinst sjönk med 12 procent under den senaste tremånadersperioden till motsvarande 1,7 miljarder dollar. Resultatet var dock fortfarande högre än vad analytikerna räknat med.

Aktien har tappat 4 procent under året och stängde 0,8 procent ned den senaste handelsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets