Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

2016 kan bli ett rekordår för misslyckade fusioner

2016-05-09 09:39

Samgåenden som inte blir av ser ut att bli huvudtemat för 2016. I USA har värdet på affärer som gått i stöpet nått 378 miljarder dollar, vilket motsvarar ett nytt rekord hittills men även för ett enskilt år och detta till trots att det bara gått 4 månader.

Det skriver Marketwatch och hänvisar till data från Dealogic.

I toppen av listan över skrotade fusioner finns läkemedelsbolaget Pfizers tänkta sammanslagning med Allergan i en affär värd 150 miljarder dollar.

Senast ut att meddela att man avbryter sin sammanslagning var de två oljeservicebolagen Halliburton och Baker Hughes. Den transaktionen, vars värde uppgick till nästan 35 miljarder dollar, fick läggas på is efter att justitiedepartementet i USA flaggat för en stämningsansökan med syfte att just stoppa samgåendet.

Övriga affärer som uteblivit har inkluderat Honeywell och Canadian Pacific Railways oönskade bud på United Technologies respektive Norfolk Southern Corporation. Kinesiska Anbang Insurance var intresserade av hotellkedjan Starwood Hotels & Resorts men valde att plocka undan sitt bud värt 14 miljarder dollar efter att konkurrenten Marriott inkommit med ett eget högre.

Inräknat för hela världen har köpare i år valt att avbryta affärer värda 489 miljarder dollar, enligt Dealogic. Det motsvarar den näst högsta siffran sedan 2007.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom