24 Storage lyfter i premiärhandeln på First North

Aktien i förrådsuthyrningsföretaget 24 Storage var efter 20 minuters handel upp 19 procent när aktien på tisdagen gjorde debut på handelsplattformen Nasdaq First North.
24 Storage lyfter i premiärhandeln på First North - aktier-zoom-700_binary_6955147.jpg

Avslut gjordes i intervallet 55:00-65:76 kronor, innebärande kursuppgångar på 17-40 procent.

Den nyemission på 100 miljoner kronor som 24 Storage genomförde på vägen mot Nasdaq First North blev “kraftigt övertecknad” enligt bolaget och tillförde drygt 1.700 nya aktieägare.

Priset i erbjudandet var 47 kronor per aktie, vilket motsvarade ett värde på företagets aktier på 601 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Ett antal så kallade cornerstone-investerare, bland andra Adrigo Asset Management och Consensus Asset Management, hade åtagit sig att teckna totalt motsvarande 75 procent av erbjudandet.

De tre största befintliga aktieägarna inför erbjudandet var Ernström Kapital AB, Swedia Highp AB (Staffan Persson) och 24 Storage-grundaren Michael Fogelberg.

24 Storage hyr främst ut förråd till privatpersoner, men 15 procent av omsättningen kommer från företagskunder. Bolaget fokuserar på regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. 24 Storage grundades 2015 av Michael Fogelberg som tidigare har etablerat internationella Shurgard i Sverige.

24 Storage ser goda möjligheter att hyra ut förråd till trångbodda stadsbor som saknar bra förrådsmöjligheter i sina allt mindre bostäder, sade 24 Storage vd Fredrik Sandelin nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt där han även berättade om varför det tar sex år innan en förrådsanläggning är mogen, om branschens drivkrafter, utbudet på förrådsmarknaden och konkurrensläget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets