5 aktier som hedgefonder älskar

2016-02-26 13:41 Per Tolgraven
Foto: Per Lindgren/REX/All over press, Patrick Goss/techradar/REX/All over press, Martin Lee/REX/All over press, Will & Deni McIntyre/CORBIS/all over press, Martin Shields / Alamy/All over press

Hedgefonder hade ett riktigt dåligt 2015 och många har fortsatt utför i början av 2016. Men det finns några aktier som de stora hedgefonderna väldigt gärna äger, skriver 24/7 Wall Street.

En förklaring till fondernas dåliga resultatet i fjol är att hedgefonder tenderar att anamma varandras idéer. Det är utmärkt om de är bra, men om de är dåliga kan det visa sig katastrofalt, skriver 24/7 Wall Street.

Affärssajten refererar till Factset som har gått igenom de 50 största hedgefondernas innehav och funnit ett par mönster. Vissa utdelande storaktier återfinns hos många av toppfonderna. Gemensamt är också att analytikernas riktkurser för dessa aktier ligger klart över gällande börskurs.

Abbvie ägs av 17 fonder och fler kan vara på gång. Det globala läkemedelsbolaget, som bildades 2013 efter en avknoppning från Abbott Laboratories, ger en utdelning på 4,14 procent.

Pfizer, världens största läkemedelsbolag när det gäller försäljning, finns hos 22 av de största hedgefonderna. Bolaget har en väldigt stark pipeline, skriver 24/7 Wall Street. Aktien ger 4,02 procent i utdelning.

McDonalds ingår i portföljen hos 20 hedgefonder. Bolaget, som är värdens ledande snabbmatskedja, finns på 36 000 ställen i över 100 länder. Utdelningen är 3,05 procent.

General Electric, som ägs av nio toppfonder, är på väg att skära ner på verksamhetsgrenar och återföra kapital till aktieägarna. Utdelningen är 3,15 procent.

Microsoft finns hos 24 av de största hedgefonderna. Mjukvarujätten har enligt analytiker en stark position inom moln-infrastruktur. Ägare av aktien får 2,8 procents utdelning.

Per Tolgraven

Premiumnyheter

Aktuellt inom