600 får gå från HTC

Den krisdrabbade taiwanesiska smartphonetillverkaren HTC drar ned med ytterligare 600 anställda, enligt lokala medier. Det skriver Venture Beat.

Sedan tidigare har bolaget kommunicerat att det skulle friställa cirka 2.300 anställda, motsvarande 15 procent av den totala personalstyrkan. Men nu verkar det alltså bli fler än så som får lämna.

Enligt källor med insyn i frågan kommer de nya nedskärningarna att drabba anställda verksamma vid två av bolagets fabriker på hemmaplan. Runt 200 jobb kommer försvinna från fabriken i Taipei, och cirka 400 vid Taoyuan-anläggningen som ligger cirka 50 kilometer väst om Taipei. Vid de två fabrikerna jobbar det cirka 2.900 respektive 9.000 arbetare.

HTC har en tid kämpat där det inte finner ett lämpligt segment mellan kinesiska budgettelefoner på den ena sidan och det högre segmentet med Samsung och Apple.

Under det kommande kvartalet kommer företaget att positionera sig mot det högre segmentet där marginalerna ses som högre, sade företaget nyligen. Samtidigt genomförs satsningar på bland annat kameror och virtual reality-produkten HTC Vive.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets