7 lågprisaktier med rejäl uppsida

2016-03-15 06:40 Per Tolgraven
Foto: Kevin Foy/REX/All over press, David Nance/All over press, Thomas Dressler/All over press

Efter sex veckors utförslöpa följde fyra veckors rally. New York-börsen har nu i stort sett hämtat tillbaka förlusterna från årets början. Finanssajten 24/7 Wall Street har hittat sju aktier under 10 dollar som analytiker anser bör fortsätta uppåt.

24/7 Wall Street, som går igenom hundratals rekommendationer varje vecka, konstaterar att small cap- och lågprisaktier ofta kommer med rejäl uppsida. Ibland är potentialen rent osannolik medan den ibland är mer rimlig.

Här är sju aktier på NYSE eller Nasdaq som alla handlades för under 10 dollar styck förra veckan.

AK Steel Holding Corp steg med tvåsiffriga procenttal efter prislyftet för järnmalm och har nu dubblat kursen från lägstanivån. JP Morgan har rekommendationen ’’overweight’’ med en riktkurs på 5.00 dollar. Aktien stängde på 4.03 dollar på måndagen.

Banco Santander S.A. togs förra veckan upp på den eftertraktade ’’Conviction Buy List’’ av Goldman Sachs. Den spanska storbanken är en skugga av sitt forna jag men fortfarande värd omkring 70 miljarder dollar. Aktien stängde på 4.96 dollar på måndagen.

Regions Financial Corp fick ett upprepat ’’köp’’ av Jefferies förra veckan med en riktkurs på 11 dollar. I måndags stängde bankaktien på 8.21 dollar. Kursen är ner nära 20 procent på ett år.

Sunrun Inc föll tillbaka 11 procent i fredags till 6.36 dollar efter att vinster och prognoser för solenergisystem inte lyckats driva kursen. Aktien lyckades inte återhämta sig på måndagen, utan stängde på samma nivå. Deutsche Bank har rekommendationen ’’köp’’ till en riktkurs på 15 dollar.

Weatherford International PLC höjdes i förra veckan till ’’köp’’ av Goldman Sachs och riktkursen höjdes till 9.75 dollar. Aktien nämndes också av UBS som ett av de bästa köpen bland oljeserviceaktier. Banken har en riktkurs på 11 dollar på aktien. Kursen steg 9,5 procent på fredagen till 7.25 dollar, men sjönk igen på måndagen till 7.14 dollar.

Proteostasis Therapeutics Inc är en av få börsnoteringar hittills i år. Läkemedelsföretaget, som fick rekommendationen ’’outperform’’ med riktkursen 20 dollar hos RBC Capital Markets förra veckan, stängde på 9.72 på måndagen.

Determine Inc är en ’’mikrocap-aktie’’ med ett börsvärde på blott 21 miljoner dollar och blygsam handel. Maxine Group rekommenderade ’’köp’’ i förra veckan med en riktkurs på 4.50 dollar. Aktien stängde på 1.92 på måndagen.

Per Tolgraven

Premiumnyheter

Aktuellt inom