Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

9 000 ägare drabbas

2010-08-30 07:02

Mats Qviberg med familj, Sten Dybeck, Odin fonder, SEB Fonder och Swedbanks fonder. Det är några av de drygt 9000 aktieägarna i HQ som drabbas av likvidationen. Kursen kan rasa 70-80 procent ned till nivån för det egna kapitalet.

Förlorarna på likvidationsprocessen är sparare och inte minst aktieägarna. Totalt finns enligt SIS Ägarservice drygt 9000 aktieägare. Bland de 15 största, se hela listan här nedan, finns investmentbolaget Öresund och familjen kring ordföranden Mats Qviberg.

Bedömare på aktiemarknaden spår att kursen rasar kring 70-80 procent under måndagen, från fredagens börsvärde på 1,5 miljarder kronor, till en nivå i linje med det egna kapitalet. HQ:s egenkapital uppgick vid halvårsskiftet till drygt 400 miljoner kronor, eller 15 kronor per aktie.

Det betyder att fallhöjden för enskilda aktieägares innehav är betydande. Öresunds innehav i HQ värderades i fredags till knappt 400 miljoner kronor. Familjen Qvibergs innehav i övrigt kan värderas till cirka 60 miljoner kronor.

HQ hade vid halvårsskiftet 9160 ägare enligt SIS Ägarservice.

De största ägarna vid halvårsskiftet 2010.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom