Abercrombie & Fitch tappar i förhandeln på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda onsdagshandeln med något lägre kurser.

Sysselsättningsprognosen för februari som ADP släppte före öppning var något svagare än väntat, men gav ingen större inverkan på terminerna.

S&P 500-terminen var klockan 14.38 0,3 procent under fair value vilket även Nasdaq 100-terminen var.

På bolagsfronten har klädkedjan Abercrombie & Fitch släppt en rapport som inte motsvarade marknadens förväntningar sett till försäljningen. Vinsten per aktie var dock i linje med förväntningarna, med stöd av lägre distributionskostnader. Aktien handlades ned 6,3 procent i förhandeln.

Oljejätten Exxon håller analytikerdag på onsdagen och meddelade i samband med detta en prognos för kapitalinvesteringarna, capex, för 2015. Enligt bolaget väntas årets capex landa på 34 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 38,5 miljarder dollar under 2014. Aktien var oförändrad i förhandeln.

Brentoljan handlas lägre på onsdagen medan WTI-oljan pekar uppåt inför den amerikanska oljelagerstatistiken som presenteras på eftermiddagen. Rörelserna är dock något måttligare än de senaste dagarnas häftiga svängningar.

På analysfronten har Bank of America Merrill Lynch dragit ned sin rekommendation för aluminiumjätten Alcoa till neutral, från tidigare köp. Aktien tappade 2,6 procent i förhandeln.

Före öppning presenterades ADP:s undersökning som indikerade att sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 212.000 arbetstillfällen under februari månad. Här hade analytiker väntat sig en ökning på 220.000 arbetstillfällen. Den officiella sysselsättningsstatistiken presenteras på fredag klockan 14.30.

Senare i dag väntas amerikanskt inköpschefsindex för tjänster (ISM) samt konjunkturrapporten Beige Book från Federal Reserve.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets