Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

ABG: Därför är Hansa Medical köpvärt

2017-09-13 09:08
Foto: Hansa Medical

ABG Sundal Collier har inlett bevakning av Hansa Medical med en köprekommendation.

ABG Sundal Collier bedömer att forskningsbolaget Hansa Medicals läkemedelskandidat Ides kan förändra spelplanen inom transplantationer.

Det framgår av en analys.

Ides kommersiella lansering väntas ske under 2019 med ett snabbt upptag på marknaden.

Bedömningen från ABG är att Ides har en 70 procents sannolikhet att visa positiva resultat i Highdes-studien i fas 2 under det första halvåret 2018. Det skulle enligt analyshuset kunna innebära en inlämning av ansökningar om marknadsregistreringar i USA och Europa under det andra halvåret 2018.

ABG bedömer att Ides kan få ett pris inom intervallet 35.000 till 55.000 dollar per behandling med en bruttomarginal på 90 procent. Hansa Medical skulle enligt analysen då kunna bli ett lönsamt bolag inom 2-3 år.

Det riskjusterade värderingsintervallet ligger på 215-406 kronor per aktie. Den huvudsakliga risken i ABG:s värdering uppges vara en försening av lanseringen för Ides med två år, vilket enligt ABG skulle ge en nedsida på 23 procent.

Vid utgången av det andra kvartalet hade Hansa Medical kapital på 170 miljoner kronor som kan finansiera bolaget in i det första halvåret 2018.

ABG sätter i sin analys rekommendationen köp med en riktkurs på 215 kronor.

Hansa Medical stängde på tisdagen vid en aktiekurs om 173 kronor.

Hansa Medical har i den tidiga handeln på onsdagen avancerat med 4,6 procent till 181 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom