Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

ABG: Köp kundanskaffningsbolaget

2019-06-12 09:42
Catena Medias vd Per Hellberg. Foto: Catena Media

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av kundanskaffningsbolaget Catena Media.

Operatörernas jakt på marknadsandelar på den snabbt växande amerikanska bettingmarknaden kommer att öka efterfrågan på kundanskaffningssajter som kan driva spelare till operatörernas bettingtjänster

Det menar ABG Sundal Collier som, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på onsdagen, inlett bevakning av Catena Media med köprekommendation och riktkursen 105 kronor.

"Vi konstaterar att Catena Media kommer att frodas i USA, där vi anser att bolaget är bättre positionerat än i Europa", skriver ABG i analysen.

Eftersom Catena Media har tillgångar i USA som har varit i drift sedan flera år tillbaka har bolaget ett försprång när det gäller sökordsoptimering på den amerikanska marknaden som ABG räknar med kommer att växa med 66 procent per år fram till 2023. Detta försprång och tillväxtpotential menar banken inte är representerad i dagens aktiekurs.

Vad beträffar utsikterna på den europeiska marknaden som den senaste tiden haltat betänkligt till följd av ökade regulatoriska krav och skattetryck intar ABG en mer försiktig hållning.

På onsdagen steg Catena Medias aktie knappt 2 procent till 61:70 kronor. Hittils i år har bolagets aktie rasat 37 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom