Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

AC Milan på väg mot Hong Kong-börsen

2017-03-29 11:20
AC Milans ägare Silvio Berlusconi visar upp en matchtröja. Foto: All over press

Den klassiska italienska fotbollsklubben AC Milan är på väg in på Hongkong-börsen. En notering är tänkt att ske inom de kommande 18 månaderna. Det uppger Financial Times på onsdagen.

Enligt tidningens uppgifter är listningen ett sätt för den kinesiska investeraren Yonghong Li, som fått finansieringshjälp från den amerikanska hedgefonden Elliott, att förbereda ett ägaruttåg ur AC Milan för hedgefondens vidkommande.

Elliott har kommit överens med Yonghong Li att bidra med delar av köpet av fotbollsklubben för 740 miljoner euro från den italienske affärsmannen och före detta premiärministern Silvio Berlusconi, en affär som blev känd i augusti förra året.

Kinesiska myndigheter har på senare tid slagit ned på vissa sorters investeringar utomlands för att hindra kapitalutflöden vilket riskerat att sätta käppar i hjulet för AC Milan-affären, skriver Financial Times vidare.

Den snabbast växande marknaden för europeiska fotbollsklubbar är i Asien där en mängd fotbollsintresserade anhängare finns, menar branschbedömare.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom