Acando lägger bud på Connecta

Acando lägger bud på sektorkollegan Connecta. För varje tre befintliga aktier i Connecta erbjuds tio nya aktier av serie B i Acando. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen i Acando anser att det finns industriella och finansiella motiv till budet. Styrelsen ser korsförsäljningsmöjligheter och värden i att kunna leverera både större projekt och en högre grad av kombinerade erbjudanden.

Acando bedömer att de totala kostnadssynergierna uppgår till cirka 25 miljoner kronor årligen med effekt från och med 2015.

Erbjudandet innebär en premie om cirka 26,9 procent jämfört med den volymviktade genomsnittliga betalkursen för Connectas aktie på Nasdaq OMX under de senaste 60 dagarna fram till och med den 5 juni om 36,39 kronor.

Styrelsen i Connecta rekommenderar enhälligt Connectas aktieägare att acceptera budet.

Livförsäkringsbolaget Skandia, Fjärde AP-fonden och TIKK2, till majoriteten ägt av tidigare lednings- och nyckelpersoner i Connecta, som tillsammans representerar 27,4 procent av aktiekapitalet och rösterna i Connecta, har uttalat att de anser att detta är en industriellt riktig affär och ställer sig positiva till budet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco