Addtech: It-attack har drabbat 80 av bolagets 130 dotterbolag

Addtech meddelar att 80 av bolagets 130 dotterbolag är drabbade av den IT-attack som teknikhandelskoncernen informerade om på onsdagseftermiddagen. De drabbade dotterbolagen har ungefär drygt hälften av Addtech-koncernens omsättning.
Addtech: It-attack har drabbat 80 av bolagets 130 dotterbolag - hacker-700_binary_6848372.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

“I nuläget utreds omfattningen av eventuell dataförlust. Det är ännu för tidigt att kommunicera attackens ekonomiska påverkan”, skriver bolaget.

Sedan attacken inleddes på onsdagen har företaget, med stöd av externa experter, fullt fokus på att återställa systemen till normal verksamhet och att bedöma hela omfattningen av påverkan. För att minimera effekterna har IT-system stängts ned och alternativa lösningar implementerats.

“Några system har redan blivit återställda och planen är att de första av de drabbade företagen ska återgå till normalt inom de närmaste dagarna”, skriver Addtech som uppger att återställandet fortlöper enligt plan.

“Vår organisation arbetar intensivt för att minimera påverkan på kunder och verksamhet. Jag är imponerad över att se hur hårt våra team arbetar för att hantera situationen. Jag känner mig trygg i att vår decentraliserade organisationsmodell är en fördel för oss, då vårt företag redan har ställt om till offlineläge för att kunna hantera situationen på bästa möjliga sätt”, säger Addtechs vd Niklas Stenberg i pressmeddelandet.

Företaget kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när signifikant ny information är tillgänglig och tillhandahålla regelbundna verksamhetsuppdateringar till sina kunder, uppges det.

Addtech-aktien sjönk drygt 3 procent på onsdagen och har backat nästan lika mycket till på torsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.