Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Addtech vill knoppa av Life Science

2015-06-04 07:17

Addtech har beslutat att påbörja arbetet för att förbereda en särnotering på Nasdaq OMX Stockholm genom utdelning av aktierna i Life Science verksamheten till aktieägarna i Addtech. Ambitionen är att göra noteringen under det första halvåret 2016.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Life Science har under de senaste tio åren i Addtech utvecklats och breddat sitt sortiment samt ökat sin omsättning från cirka 450 miljoner kronor till cirka 1.050 miljoner kronor med god lönsamhet. Efter förvärvet av Mediplast kommer omsättningen att vara cirka 1.500 miljoner kronor.

"Motivet till en separat notering är att Life Science nått en storlek och en lönsamhet som gör verksamheten attraktiv som ett fristående börsnoterat bolag. Denna tanke fanns redan innan Addtech delades ut till aktieägarna i Bergman & Beving koncernen 2001. Som ett börsnoterat bolag kan Life Science fortsätta att växa via nyetableringar och förvärv", säger Johan Sjö, Addtechs vd.

Nuvarande huvudägare till Mediplast koncernen, Roos Gruppen, kommer tillsammans med två ledningspersoner i Mediplast att äga 15 procent i moderbolaget till Life Science verksamheten.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom