Addtech vill knoppa av Life Science

Addtech har beslutat att påbörja arbetet för att förbereda en särnotering på Nasdaq OMX Stockholm genom utdelning av aktierna i Life Science verksamheten till aktieägarna i Addtech. Ambitionen är att göra noteringen under det första halvåret 2016.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Life Science har under de senaste tio åren i Addtech utvecklats och breddat sitt sortiment samt ökat sin omsättning från cirka 450 miljoner kronor till cirka 1.050 miljoner kronor med god lönsamhet. Efter förvärvet av Mediplast kommer omsättningen att vara cirka 1.500 miljoner kronor.

”Motivet till en separat notering är att Life Science nått en storlek och en lönsamhet som gör verksamheten attraktiv som ett fristående börsnoterat bolag. Denna tanke fanns redan innan Addtech delades ut till aktieägarna i Bergman & Beving koncernen 2001. Som ett börsnoterat bolag kan Life Science fortsätta att växa via nyetableringar och förvärv”, säger Johan Sjö, Addtechs vd.

Nuvarande huvudägare till Mediplast koncernen, Roos Gruppen, kommer tillsammans med två ledningspersoner i Mediplast att äga 15 procent i moderbolaget till Life Science verksamheten.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets