Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Advokat: Det svärtar ned bilden av Johan Carlström

2017-02-28 16:26
Johan Carlström.

Beslutet att i praktiken utesluta Fingerprint Cards huvudägare Johan Carlström från den stora insiderrättegång som ska inledas vid Stockholms Tingsrätt den 24 april fattades på den åtalades önskan. Det säger Johan Carlströms advokat Per E Samuelsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Att det har lagts ned mot (Lars) Söderfjell tycker vi är bra, men vi förstår inte varför det fortsätter mot (Johan) Carlström för det tycker vi är fel. Vi menar att det saknas grund att fortsätta förundersökningen mot Carlström också", säger Per E Samuelsson.

Alltså kommer ärendet som gäller Johan Carlström att dra ut ännu mer på tiden än det redan gjort?

"Vi ville ju ha en snabb handläggning, ett snabbt avgörande och ett snabbt frikännande. Men vi vill också att de här nya misstankarna läggs ned innan vi går upp i rättegången. För det svärtar ned bilden av Johan Carlström, om det ligger en förundersökning öppen som borde läggas ned. Så det är på vårt önskemål det har skjutits upp", säger Per E Samuelsson.

Enligt Hans Lindberg, handläggare vid Stockholms Tingsrätt, finns hittills inga nya tider föreslagna eller beslutade vad gäller en kommande huvudförhandling med Johan Carlström.

Stämningsansökan mot bland andra Johan Carlström för sju fall av misstänkta grova insiderbrott, enligt åtalet begångna mellan december 2012 och mars 2014, lämnades ursprungligen in vid Stockholms tingsrätt den 18 september 2015 av Pontus Hamilton.

Sedan dess har kammaråklagare Olof Kronlund tagit över ärendet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom