Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Advokat portas från Lagerlöf & Leman

2001-03-20 13:52

En advokat som friats från anklagelser om inblandning i ett skalbolagsmål får inte tillbaka sitt jobb på advokatbyrån Lagerlöf & Leman.

Bland dem som frias finns tre advokater. En av dem var tidigare partner vid advokatbyrån Lagerlöf & Leman men sparkades ut från företaget när skalbolagsaffärerna blev kända efter polisingripanden och skatterevision. Trots en frikännande dom kan advokaten inte räkna med att få tillbaka jobbet på advokatbyrån, som numer heter Lagerlöf & Leman Linklaters:"Vi hade stränga regler som var hårdare än lagen. Vi ansåg, och anser fortfarande, att han hade en sidoverksamhet som inte hade med den ordinarie verksamheten att göra", säger informationschefen vid Lagerlöf & Leman Linklaters, Malin Thalin.

I den aktuella domen skriver tingsrätten att flera fall av skentransaktioner av maskiner, radiostationer m.m. i Grekland har genomförts och kan bevisas. Den bevisningen räcker dock inte till en fällande dom eftersom åklagaren inte har kunnat visa att de åtalade är ansvariga för affärerna.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom