Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Affärsvärlden är Årets affärsmagasin

2016-06-14 11:30

För 20:e året i följd har Affärsvärlden utsetts till årets affärsmagasin av börs-vd:ar, finanschefer, ir-chefer och aktieproffs.

Vid lunchtid på tisdagen offentliggjorde årets Analytiker- och Journalistranking vid en ceremoni på Operaterrassen i Stockholm. Utmärkelsen ”Årets affärsmagasin” gick till Affärsvärlden.

Seger för 20:e gången i rad, varför vinner Affärsvärlden i år igen?
- Det finns en efterfrågan på kvalificerad journalistik och där sticker Affärsvärlden ut. Kombinationen av Sveriges bästa börsredaktion, vars aktierekar träffar rätt i närmare 70 procent av fallen, tunga intervjuer, insatta reportage om näringslivet, finansmarknaden och ekonomin och att inte väja för svåra och komplicerade frågor är uppenbarligen ett framgångsrecept, säger Erik Wahlin, tillförordnad chefredaktör på Affärsvärlden.

Om det fungerar, varför gör inte fler samma sak?
- Att det är svårt är en förklaring. Att skriva positiva artiklar om nystartade företag är lättare. Inget fel på det, men verkligheten är mer komplex än så, vilket våra läsare är tillräckligt smarta för att förstå.

Börjar Affärsvärlden känna sig mätta?
- Vi tar inget för givet. Vi har mycket kräsna läsare, som förväntar sig Sveriges i särklass bästa affärstidning. Det här jobbet tar aldrig slut.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom