Affärsvärlden: Byggaktie mot nya höjder

Utsikterna för såväl organisk och förvärvad tillväxt är goda. Aktien värderas för försiktigt.

Finländska byggbolaget Consti sattes på Helsingsforsbörsen i december 2015 av finländska riskkapitalbolaget Intera.

Sammantaget är det svårt att inte lockas av Consti.

Fin tillväxt- och lönsamhets­historik och fortsatt goda tillväxtutsikter, såväl organiskt som via förvärv, kombineras med en rabattvärdering mot sektorn.

Aktien kom ner en aning i förra veckan då bokslutet ­visade på ett något svagare fjärde kvartal än väntat. En tillfällig svacka i våra ögon som ger ett bra läge att stiga på. Långsiktigt köpläge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.