Affärsvärlden: En köpvärd duo

2016-01-13 06:25 Affärsvärlden SIX

I årets första nummer ges rekommendationen köp för två aktier samtidigt som en aktie får rådet sälj och rådet teckna ej ges för en börsaktuell aktie.

Affärsvärlden rekommenderar köp på Pricer och Recipharm. För Axfood är rådet sälj. Samtidigt rekommenderar tidningen att inte teckna Xbrane.

Det framgår av första numret av Affärsvärlden efter uppehållet över jul och nyår.

Pricer har bra fart på tillväxten och lönsamheten vänder upp. Utmaningar saknas inte, men aktien ser långsiktigt intressant ut. Rekommendationen är köp.

"Tar man hänsyn till goda tillväxtutsikter och uppsida på marginalen med mer avancerade lösningar och stigande bruttomarginal borde Pricer på sikt åter nå en tvåsiffrig marginal på årsbasis. Aktien är inget fynd på nuvarande nivåer, men väl en långsiktig tillväxtaktie som platsar i portföljen. Köp med riktkurs 10,30 kronor", skriver tidningen.

Kontraktstillverkaren Recipharms värdering förutsätter att bolagets köpoffensiv håller i sig. Det lär den göra.

"Analytikerkollektivet tror på ledningen och har prisat in stora försäljnings- och vinstlyft. De bedömer att vinsten per aktie under 2015 blir 5,4 kronor för att i år och nästa år öka till 7,5 kronor respektive 9,3 kronor. P/e-talen enligt konsensusrapporten uppgår därmed till 16,4 för år 2016 för att nästa år sjunka till 13. Affärsvärlden tror på vinstlyft, men av lägre magnitud. Bolaget växer ändå tillräckligt snabbt för en upprepad köprekommendation. Riktkurs 169 kronor", skriver tidningen.

Matbutiksimperiet Axfood rusade på börsen under fjolåret. Nu är värderingen alldeles för uppskruvad. Aktien har gjort sitt för den här gången. Rekommendationen är sälj.

"Affärsvärlden sänker rekommendationen till sälj från tidigare vänta. Köp tillbaka på nivåer kring 120 kronor", resonerar tidningen.

När serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh i dagarna sätter ett läkemedelsbolag på börsen kan det vara frestande att köpa in sig. Men Affärsvärlden avråder från att köpa aktier i Xbrane.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS