Affärsvärlden: Fyra aktieråd

En aktie får rekommendationen köp och tre aktier får rekommendationen avvakta i veckans nya nummer av Affärsvärlden.

Affärsvärlden rekommenderar köp på ÅF och avvakta med Dustin, Fenix Outdoor och MQ.

Det framgår av veckans Affärsvärlden.

ÅF står inför en positiv fas med förbättrade marginaler och nya offensiva förvärv. Det finns mer att hämta i aktien.

”Vi bedömer att ÅF står inför en positiv fas med förbättrade marginaler och nya offensiva förvärv företrädesvis i Norden, där det fortfarande finns gott om utrymme att växa vidare. På våra prognoser för 2016 och 2017 värderas aktien till ev/ebit 12 respektive 11, vilket inte är särskilt utmanande för en marknadsledare med en så över­tygande historik och goda utsikter att växa vinsten. I mitten av november nåddes vår tidigare riktkurs 135 kronor. Det är fortfarande köpläge i aktien och vi höjer riktkursen till 155 kronor på ett års sikt”, skriver tidningen.

Dustin gjorde en rivstart förra året, men har tappat farten. Räkna med att det går att köpa aktien billigare längre fram.

”Nykomlingen på börsen värderas till 19 gånger årets vinst. Motsvarande p/e-tal för H&M och Clas Ohlson är 22 respektive 19. I det sällskapet är Dustin ingen favorit utan en aktie man följer bäst från sidlinjen. Köp när aktien faller under 55 kronor. Det har skett vid ett halvdussin tillfällen under fjolåret och varje gång har aktien hämtat sig igen”, hävdar Affärsvärlden.

Efter fjolårets stora förvärv har Fenix Outdoor befäst sin ställning på den globala friluftsmarknaden. Tillväxtmöjligheterna på sikt är utmärkta, men 2016 ser ut att bli ett mellanår.

”2016 ser därför ut att bli ett mellanår för Fenix Outdoor, varför aktien i vårt ettåriga perspektiv framstår som sval. Läge att avvakta alltså.

Efter en lyckad turnaround är det åter dags för MQ att växa. Men det är förmodligen lättare sagt än gjort.

”På rullande tolv månaders resultat värderas MQ till ett p/e-tal på drygt 13 och ev/ebit på knappt 11. Direktavkastningen baserat på fjolårets utdelning på 1,75 kronor landar på 3,8 procent. Den relativt försiktiga värderingen speglar i våra ögon MQ:s tillväxtutmaningar och mer begränsade utsikter för vinsttillväxten”, anser Affärsvärlden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets