Affärsvärlden: Fyra köpvärda aktier

I veckans tidning får fyra aktier köprekommendationer.

Förändringens vindar blåser över Beijer Electronics. Ett lönsamhetslyft de närmaste åren ligger i korten, men är inte inprisat i aktien, skriver Affärsvärlden.

Det är uppenbart att investerarna inte hyser några större förhoppningar om att den nya ledningen ska få fart på Beijer Electronics. Och det gör aktien intressant.

Sammantaget är bilden att Beijer Electronics är ett turnaround-case med hög sannolikhet för en bättring framöver där potentialen samtidigt är riktigt god vid ett positivt utfall. Det är alltså läge att ta rygg på vd Per Samuelsson som nyligen köpte 14 000 aktier. Rekommendationen blir köp.

Gummibolaget Hexpols signum anses vara hög tillväxt och god lönsamhet och det mesta talar för att det finns mer att hämta i kursraketen.

Sett till internationella kemijättar handlas aktien med en rejäl premie. Tas hänsyn till Hexpols starka balansräkning faller premien under 10 procent, vilket får betraktas som modest för ett snabbväxande kvalitetsbolag som Hexpol. För den långsiktige aktieägaren är Hexpol alltjämt köpvärt. Tidningen rekommenderar köp med riktkurs 125 kronor.

Bredband 2 är en liten och snabbfotad operatör med stor exponering mot den pågående övergången till fiber.

Sedan årsskiftet har Bredband 2-aktien lyft med 35 procent. Värderingsmässigt är aktien inget uppenbart fynd och värderas i nivå med sina mindre konkurrenter. Affärsvärlden bedömer dock att den höga tillväxten fortsätter även nästa år och att marginalen tar ett litet kliv uppåt givet att skalfördelarna nu börjar synas. Även om likviditeten i aktien är dålig landar tidningen i en köprekommendation med riktkurs 75 öre.

Medicinteknikbolaget Vitrolife är ett av börsens vassaste kvalitetsbolag. Aktien handlas på rekordnivåer, men är fortfarande köpvärd.

Bolaget växer delvis genom förvärv, men mest organiskt och drar stor nytta av att den västerländska livsstilen, där förstagångsföräldrarna blir allt äldre, sprids över världen.

Marknaden väntas fortsätta öka betydligt snabbare än BNP-tillväxten under många år framåt, enligt ledningen i storleksordningen 5–10 procent årligen. Med Vitrolifes strategi att förvärva närliggande och kompletterande verksamheter kan bolaget nå en uthållig tillväxt på det dubbla, helt enligt de egna ambitionerna.

Värderingen är alltjämt attraktiv för ett kvalitetsbolag. Rekommendationen blir köp med riktkurs 247 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG