Affärsvärlden nummer 7, 2018

CHEFRED: Miljarderna och det nya sjukhuset

FÖRST & FRÄMST:  Vattenfalls fina flödenStatliga energijätten Vattenfall visar vinst igen och delar ut pengar. En anmärkningsvärd vändning.

POLITIK: Kvotering är olönsamt

MAKRO: Bäst att vänja sig vid skakig börs

FOKUS: LyxfällanMiljardären Mohammed al-Amoudi, med stora tillgångar i Sverige, har suttit i husarrest i Saudiarabien i över 100 dagar. Enligt familjen pågår inga diskussioner om ekonomiska transaktioner för att få honom släppt.

REPORTAGE: Stärker greppet om SkanskaFredrik Lundberg är missnöjd med Skanskas låga byggmarginaler och stora delar av ledningen har bytts ut. Ettglädjeämne är Nya Karolinska som lyfter resultatet i Sverige.

INTERVJU: ”Vi får kämpa på”Den före detta pingistalangen är numera vd för fönster- och dörrtillverkaren Inwido. Håkan Jeppsson berättar om aktiekursens måttliga utveckling, det kämpiga fjolåret och tillväxtstrategin.

VECKANS PORTFÖLJ: Stora rörelser bland bolagenSmåbolagsportföljens försprång mot index har krympt efter börsturbulensen och oväntat starka rapportreaktioner.

AKTIER:

Förvärvsbygget är fullvärderatAddnode har vuxit snabbt via förvärv, men vinsten hänger inte med i samma utsträckning. Värderingen är i överkant och bättre ingångslägen väntar under året.

Ratade övervärdenEfter en olyckligt tajmad vinstvarning är pessimismen kring Ratos den värsta på över ett årtionde. Men det är fortsatt köpläge för den med tålamod. 

Stabil dansk tillväxtmaskinPå jakt efter en stabil aktie i orostider? Titta på andra sidan Öresund.

Bästa åren har passeratAhlsell kan lägga ett starkt år bakom sig. Utsikterna framöver är mer osäkra. 

FÖRVALTAREN: ”En lucka i marknaden”

VECKANS DATA: Kassastinna verkstadsbolagFinanserna fortsätter att stärkas hos börsens verkstadsbolag. Frågan är om det blir en uppköpsfest eller ett pengaregn över aktieägarna.

UPPFÖLJNING: Köpråd som bommade

PLATINUM: 

Franska influenser

Alpviner på frammarschFör den som är på skidsemester i området runt Mont Blanc finns det goda möjlig­heter att prova nya viner. Distriktet Savoie vinner terräng i vinvärlden. 

”Det enkla är det svåra”Snart öppnar det italienska mattemplet ­Eataly i Stockholm. En av dem som står bakom är Salvatore Grimaldi – cykelkung, entreprenör och ­vinälskare.

BÖRSGOLVET: ”Ai lyfter Autoliv”

Prenumeranter kan läsa artiklarna genom att trycka på länkarna.

Du har väl inte missat att du som prenumerant även kan läsa Affärsvärlden i vår nya app.  Ladda ner appen Affärsvärlden Magasin i  App Store eller Google Play.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco