Affärsvärlden: Triss i köpråd

2016-03-02 06:06 Affärsvärlden SIX

Tre aktier får köprekommendationer i veckans nummer av Affärsvärlden.

Affärsvärlden köprekommenderar kontraktstillverkaren Note, varumärkesspecialisten och etikettmakaren Nilörngruppen samt norska seismikbolaget Spectrum. Rådet för Lifco blir att vänta.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Den höjda utdelningen till 0,70 kronor per aktie, motsvarande en direktavkastning på 6 procent talar för Note. Dessutom ser tidningen bolaget som en uppköpskandidat.

Affärsvärlden spår ett fortsatt försäljningslyft för Nilörngruppen och vinstmarginaler som ligger kvar på dagens nivåer. Det betyder att bolaget handlas till låga multiplar, p/e 9,3 respektive 8,8 för i år och kommande år. Tidningen rekommenderade att teckna på 50 kronor och har ingen annan syn nu. Köp med riktkurs 63 kronor blir rådet.

På analytikerkollektivets prognoser för Spectrum 2017 och 2018 värderas aktien till mycket låga ev/ebit 6 respektive 3. Det speglar en utbredd pessimism bland investerarna. Trots orosmoln ser tidningen aktien som intressant. En betydande uppsida lockar för tålmodiga investerare heter det.

För långsiktiga investerare är Lifco utan tvekan ett kvalitetsbolag att behålla. I tidningens korta ettåriga perspektiv finns emellertid några frågetecken. Risken för multipelkontraktion kan inte negligeras i ett bolag som sedan i våras fått se p/e-talet på konsensusprognoserna gå från 18 till 21 samtidigt som börsen fallit med 15 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS