Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Affärsvärlden utökar ledningen som årets affärsmagasin

2017-06-13 12:35

Affärsvärlden utökar ledningen som Sveriges högst rankade veckomagasin inom ekonomi.

Det framgår av 2017 års upplaga av Financial Hearings och Halvarsson Halvarssons årliga rankning av ekonomijournalister och ekonomimedier.

I klassen ”Swedish weekly papers and financial press” får Affärsvärlden 53 procent av rösterna, en 7 procentenheter större ledning än i fjol. Tvåa, på 9 procent av rösterna, är tidningen Fokus.

– Vi vinner av två skäl tror jag. Dels har Affärsvärlden kompromisslöst hållit fast vid att leverera en journalistik som ger en djupare förståelse av det som händer i näringslivet och ekonomin. Dels vår börsredaktion, vars analyser är rätt i två fall av tre, säger Affärsvärldens chefredaktör Erik Wahlin.

Bland enskilda ekonomijournalister vann Dagens Industris Henrik Mitelman och tvåa är webb-tv-kanalen EFN:ns Charlotte Stjernholm. Affärsvärldens Lotta Dinkelspiel placerar sig på plats 15 och Jonas Elofsson på plats 25.

Sveriges bästa ekonomisajt är Di.se, tvåa är Svd.se/Naringsliv och Affärsvärlden.se klättrar till en tredjeplats, från plats fem i fjol.

På Twitter är @SvDNäringsliv viktigast, följda i tur och ordning av @dagensindustri, @Finwire, @direktse och därefter Affärsvärldens @AFV_magasin som nummer fem.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom