Affärsvärldens triss i köpråd

I onsdagens utgåva av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av vindkraftsbolaget Arise och plastkomponenttillverkaren Nolato. Även danska NKT Holdings får en köprekommendation med riktkurs 410 danska kronor. Vad gäller kuverttillverkaren Bong rekommenderas investerarna att avvakta med aktien.

Nolato är en Affärsvärlden­favorit. Aktien har redan fallit rejält och är köpvärd.

“Vi upprepar köp med riktkurs 266 kronor. Den försiktige väntar med att gå in till dess att telekomaffären växlar upp igen”, står det i analysen.

En annan aktie som Affärsvärlden anser ser intressant ut är det danska industrikonglomeratet NKT Holding.

“På en allmänt högt värderad aktiemarknad framstår NKT Holding därför som ett bra alternativ. Köp med riktkurs 410 danska kronor”.

Vinkraftbolage Arise har varit ett av börsens verkliga sorgebarn. Nu bedömer Affärsvärlden att vinden har vänt.

“Kombinationen framtidsbransch, rejäl substansrabatt, förmåga att övervintra, skickliga ägare, ny ledning och ny strategi gör Arise till ett högintressant case för den långa portföljen med ett perspektiv på uppåt fem år.”

Kuverttillverkaren Bong får däremot rekommendationen vänta.

“Elanders förvärvsresa från problemtyngd tryckerikoncern till snabbväxande logistikkoncern är en bra förebild. Sannolikheten för att Bong ska lyckas med en liknande resa framstår just nu som för liten relativt risken att bolaget snart får nya problem med skuldsättningen”, står det i analysen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG