AFV: Fullvärderad utdelningsaktie

Tjänsteföretagets goda kassaflöden och allt starkare balansräkning öppnar för en extrautdelning. Men aktien framstår som fullvärderad.

VÄNTA Coor har utvecklats starkt på börsen efter Affärsvärldens köprekommendationer hösten 2015 och hösten 2016. Bolaget som är verksamt inom facilities management, allehanda tjänster såsom städning, fastighetsskötsel, catering och post- och godshantering fortsätter att växa, bland annat via ett stort avtal med ABB som tecknades tidigare i år.

Goda resultat har gjort att nettoskulden vid årsskiftet sannolikt är nere på nivåer kring 1,5–1,6 gånger ebitda-resultatet, långt under det finansiella målet om max 3,0, och väl lågt för ett så stabilt bolag som Coor.

Vårens utdelning på 3 kronor bör våren 2018 öka till i alla fall 3,50–4 kronor, motsvarande en direktavkastning kring 5–6 procent.

Sedan vår förra köprekommendation har dock värderingsgapet till de internationella konkurrenterna Sodexo, ISS och Compass Group till stor del täppts till. Coor är också känsligt för förlorade kundavtal och har dessutom en del hel del cykliska storkunder såsom AB Volvo och Volvo Cars.

Den goda direktavkastningen till trots är bedömningen att potentialen i Coor är för liten på nuvarande nivåer för ett köpråd.

Detta är en kortversion av Stabil utdelningsaktie. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco