AFV: Intressant aktie för långsiktiga

Medicinteknikbolaget Scandidos växer snabbt och närmar sig break-even. Affärsvärlden håller sig borta från köpknappen, men aktien är intressant för långsiktiga.

VÄNTA. Scandidos grundades 2002 av Görgen Nilsson, i dag vd, och Ingemar Wiberg, i dag styrelseledamot. Duon har tillsammans flera decenniers erfarenhet av strålterapibranschen. Aktien noterades på First North våren 2014 till kurs 14,50 kronor, vilket innebär att aktien tappat drygt 60 procent. Så sent som i höstas tog bolaget in nytt kapital i en nyemission. Börsvärdet är 142 miljoner och grundarduon kontrollerar nu drygt 9 procent av aktierna vardera.

Scandidos växer snabbt, har break-even inom räckhåll, sitter på en liten nettokassa, kan ha gjort sista nyemissionen och redovisar en bruttomarginal på över 70 procent – i paritet med Cellavision. Kommer bolaget i närheten av vd:s omsättningsvision har aktien potential att mångfaldigas på några års sikt.

I huvudsak två faktorer gör att tidningen håller sig borta från köpknappen i tidningens ettåriga perspektiv. Dels finns inte något större utrymme för negativa överraskningar. skulle tillväxttakten sakta in och/eller kostnaderna fortsätta upp kan det krävas ytterligare en nyemission. Dels vill tidningen se fler tecken på att den nyutvecklade produkten Discover verkligen lyfter, då det är centralt för det optimistiska scenariot.

Det här är en nedkortad version av analysen Spännande tillväxtbolagMedicinteknikbolaget Scandidos växer snabbt och närmar sig break-even. Aktien är intressant för långsiktiga. . Prenumeranter kan ta del av hela genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.