Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

AFV: Köp fintechbolaget

2017-09-13 18:45
Cinnobers vd Veronica Augustsson. Foto: Cinnober

Fintechbolagets resultat tyngs i år av stora investeringar. Skördetiden väntar dock nästa år och på lite längre sikt hägrar potentialen inom clearing för banksektorn.

KÖP Fintechbolaget Cinnober, verksamt inom riskhantering, clearing och andra finansiella tjänster, är inne i en spännande tillväxtfas inom två nya ­affärsområden: Boats rapporteringstjänster och Client Clearing.

Det nya regleringsverket Mifid II träder i kraft i januari 2018. Dotterbolaget Boat är i nuläget ensamt om att erbjuda rapportering av samtliga tillgångsslag. Imponerande är att Cinnober redan har skrivit avtal med 350 kunder.

Andelen återkommande intäkter är hög och utgjorde hela 70 procent av omsättningen under första halvåret. Hävstången i resultatet är betydande och på sikt förväntar vi oss att Cinnober når mjukvarumarginaler överstigande 20 procent.

Potentialen i bolagets produkter är hög och antalet spännande fintech-aktier på Stockholmsbörsen är obefintligt. Aktien är köpvärd upp till 100 kronor på ett års sikt, motsvarande mjukvarumässiga ev/ebit 20 på Affärsvärldens prognos.

Det här är en nedkortad version av analysen Skördetiden närmar sig.

Jonas Elofsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom