Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

AIK Fotboll bekräftar – Isak klar för Borussia Dortmund

2017-01-23 12:20
Alexander Isak. Foto: All over press

AIK Fotbolls talang Alexander Isak säljs till den tyska Bundesligaklubben Borussia Dortmund. Det framgår av ett pressmeddelande från AIK Fotboll som är noterat på NGM-börsen. AIK-aktien fallit 12 procent ett par timmar efter att beskedet om försäljningen meddelades.

Beskedet kommer efter rykten och spekulationer under flera veckor och under de senaste dagarna har uppgifter i media gjort gällande att Alexander Isak skull säljas till just Dortmund.

Mediauppgifter har gjort gällande att priset i affären ligger kring 85 miljoner kronor. I pressmeddelandet nämner AIK ingen övergångssumma men skriver att affären är den största transfer som AIK Fotboll har genomfört.

"Intäkterna från transfern kommer att ha en väsentlig påverkan på resultatet 2017. Försäljningen stärker bolagets soliditet och likviditet vilket skapar en finansiell stabilitet på så väl kort som lång sikt. Avtalsparterna är överens om att inte offentliggöra de ekonomiska detaljerna i avtalet", skriver AIK.

AIK Fotboll AB, som driver verksamheten kring AIK:s herrlag, damlag och juniorlag för herrar, handlas på NGM. Bolagets största aktieägare är AIK Fotbollsförening som driver juniorlag för damer och ungdomsverksamheten.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom