Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

AIK Fotboll går plus

2017-02-20 09:56
AIK.s klubbmärke. Foto: All over press

Fotbollsklubben AIK Fotboll, vars aktie är noterad på NGM, redovisar ett resultat efter skatt på 6,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (-5,0). För helåret 2016 blev nettovinsten 4,6 miljoner kronor (-1,6). Det framgår av bokslutet från AIK Fotboll AB, som driver verksamheten kring AIK:s herrlag, damlag och juniorlag för herrar. Bolagets största aktieägare är AIK Fotbollsförening som driver juniorlag för damer och ungdomsverksamheten.

En positiv skattepost om 10,7 miljoner kronor i det fjärde kvartalet drog upp nettoresultatet över noll.

"Koncernens ackumulerade förlustavdrag har redovisats till sitt fulla skattemässiga värda till följd av förväntningar om att förlustavdragen i sin helhet kommer att kunna avräknas mot kommande vinster", står det i bokslutet.

Klubben gick back 4,0 miljoner kronor före skatt för det fjärde kvartalet (5,0) samt 6,2 miljoner kronor för helåret (-1,6). Intäkterna i det fjärde kvartalet var 33,4 miljoner kronor (33,9) samt 145,8 miljoner kronor under helåret (160,3). Klubben hade under det gångna året intäkter för försäljningar av spelare om 10,6 miljoner kronor (23,5).

Under helåret uppgick intäkterna för spelarförsäljningar (netto efter agentkostnader, restavskrivningar, solidaritetsersättning och vidareförsäljningsersättning till andra klubbar) till 10,6 miljoner kronor (23,5). Intäkterna avser försäljningarna av Mohamed Bangura till kinesiska Dalian Aerbin, Fredrik Brustad till norska Molde FK samt Niclas Eliasson till IFK Norrköping.

I kommande rapport för det första kvartalet redovisas nettointäkterna för försäljningarna av Alexander Isak och Ebenezor Ofori till Tyskland, då dessa genomfördes i januari.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom