Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aktieindikatorn: Intensivt rapportflöde

2000-02-09 07:00

Bokslutsrapporteringen träder nu in i sitt mest intensiva skede.

Under den gångna veckan har ett tiotal IT-bolag redovisat sina årsrapporter och i flera fall har det lett till stigande aktiekurser. Eneas aktiekurs steg med 47 procent. Företaget, inriktat på realtidsoperativsystem för telekom-, datakom- och internetinfrastruktur, fick beställningar från bland andra Ericsson, Lucent och det amerikanska flygvapnet under det fjärde kvartalet i fjol. Helårsresultatet ökade med 50 procent, jämfört med året innan, till 45 mkr.

Nordic Baltic Holding, som noterades den 3 februari, äger samtliga aktier i moderbolaget Merita-Nordbanken och handlas med aktier på Stockholmsbörsen och aktiedepåbevis på Helsingforsbörsen. Nordic Baltic Holding tar därmed täten som, i börsvärde räknat, största bank på Stockholmsbörsen. Affärsvärlden räknar med att bankens vinst för fjolåret blir 10.300 mkr, före skatt.

H & M har bra marginaler på sin försäljning i Europa. Affärsvärlden höjer vinstprognosen för klädjätten detta år till 6.050 mkr. Vi höjer även vinstprognosen för Nokia för innevarande år till 43 miljarder kronor.

Noteringar & Emissioner

Micronic Laser Systems noteras på O-listan den 9 mars. Företaget tillverkar laserritare som används i elektronikindustrin vid tillverkning av bildskärmar. I samband med noteringen genomförs en nyemission som tillför bolaget upp till 473 mkr, före kostnader för erbjudandet.

Det har varit en händelserik vecka på SBI-listan. Strand Interconnect byter från Innovationsmarknaden till SBI-listan och handlas första dagen den 14 februari. Bolaget tillverkar avancerade mönsterkort för bland annat dator- och telekomindustrin.

Styrelsen i SBI-listade Precise Biometrics har tagit beslut om en riktad nyemission som ger företaget 40 mkr i nytt kapital. Även Konftel, på SBI-listan, har beslutat om en riktad nyemission som tillför bolaget 30 mkr. Target Games, på SBI-listans observationsavdelning sedan början på september förra året, har fått en rekonstruktionsplan godkänd av de prioriterade långivarna. En nyemission genomförs där företaget får ca 25 mkr i nytt kapital.

Bottnia Internet Provider, BIP, hade sista dag för handel på SBI:s väntelista den 1 februari. Spray har påkallat tvångslinlösen av återstående aktier i BIP.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom