Aktien handelsstoppad efter Buffetts bud

2017-02-17 15:37 Direkt Affärsvärlden
Warren Buffett-kontrollerade Kraft Heinz har lagt ett bud på Unilever där bland annat Flora ingår i sortimentet. Foto: IBL

Livsmedelsjätten Kraft Heinz bud på Unilever motsvarar ett pris om cirka 50 dollar per aktie, en budpremie om 18 procent i förhållande gårdagens stängning.

Budet består av en kontant betalning om 30:23 dollar per aktie samt 0,222 nya aktier i det sammanslagna bolaget.

Baserat på stängningskurserna den 16 februari var det indikativa budet värt motsvarande 49:61 dollar per Unilever-aktie. Ett officiellt bud måste nu läggas senast den 17 mars.

Det rapporterar Bloomberg News.

Unilevers styrelse rekommenderar aktieägarna att tacka nej, då det inte anses ha vare sig finansiella eller industriella fördelar. Unilever ser därför inte någon anledning att fortsätta samtalen.

Kraft Heinz bekräftade på fredagen uppgifter i Financial Times blogg Alphaville att det har lagt fram ett förslag för Unilever om att skapa en kombinerad koncern.

Budet är värt 148 miljarder dollar, motsvarande 1.270 miljarder kronor, enligt Wall Street Journal. Därmed skulle affären bli den största någonsin i livsmedelsbranschen och en av de största i överhuvudtaget.

Aktien handelsstoppades i London efter en uppgång om drygt 14 procent.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom