Aktien rasar 50 procent efter att vd:n gripits

Bioteknikföretaget KalosBios rasar runt 50 procent i förhandeln på Nasdaq. Orsaken är uppgifterna om att Martin Shkreli arresterats misstänkt för aktiebedrägeri. För en månad sedan köpte Shkreli en större del av KalosBios och tillsattes då som vd för företaget.

Martin Shkreli är kontroversiell och hamnade i blåsväder efter att han köpt upp ett medicinbolag och höjt priset på produkten från 13,50 dollar per tablett till 750.

Att han nu arresterats beror däremot inte på läkemedelspriser utan att han anklagas för att ha använt aktier i ett bolag som han tidigare var vd och grundare av för att betala andra skulder. Han slängdes senare ut från det bolaget och stämdes därefter av styrelsen.

KalosBios var tidigare ett relativt okänt bioteknikföretag och handlades för bara någon månad sedan till runt 0,20 dollar. När det avslöjades att Shkreli köpt in sig i bolaget rusade dock kursen rejält och aktien handlades under gårdagen till över 23 dollar. I dagens förhandel är kursen dock nere i 12 dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco