Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aktien som rusat 1 500 procent

2011-06-07 13:47

Vad är börsen villig att betala för att en cancersjuk man överlever i 14 månader i stället för i elva månader?

Den frågan ställdes på sin spets i samband med att det norska medicinska forskningsbolaget Algeta i måndags presenterade forskningsresultat för cancerbehandlingspreparatet Alpharadin.

Bolaget meddelade att det med radioaktivt spetsade preparatet förbättrar överlevnadschansen för de män som drabbas av allvarlig prostatacancer som spridit sig till skelettet. Nu avbryts därför studien på de 920 patienterna i förtid och bolaget genomför den ovanliga åtgärden att också de patienter som har fått sockerpiller får chansen att få den ännu inte färdigutprovade medicinen.
 
Ett genombrott, som bolaget själv kallar studieresultatet. Andra skulle kalla det en knallsensation för nu ligger vägen öppen för miljardinkomster till det lilla norska läkemedelsbolaget som ser ut att ha klarat av att leverera vad horder av svenska bioteknikbolag har misslyckats med - en ny storsäljare.

 
Alpharadin är en så kallad målsökande medicin som söker sig till sjuka celler och förstör dem, en smart medicin om man så vill, till skillnad från vanliga dumma cellgifter som bryter ned alla celler och genererar svåra bieffekter. Metoden är lätt att förstå - patienterna får en gång i veckan en dos insprutad av den radioaktiva isotopen radium 223. De alfastrålande molekylerna har designats för att likna kalcium och söker sig till cancerceller i ben. Där stoppar strålningen sjuk celltillväxt men förstör mycket lite av friska kroppsdelar eftersom strålningen bara dödar celler på mycket nära håll. Det handlar om bråkdelar av millimetrar.
 
Effekten på Algetas redan haussade börskurs var spektakulär i måndags. Kursen lyfte från 150 norska kronor till 200 kronor på Oslobörsen. Det samlade börsvärdet för det 100 personer starka forskningsbolaget lyfte därmed till åtta miljarder kronor (9,5 miljarder svenska) till glädje för inte minst svenska huvudägare som sitter på en fjärdedel av bolaget, bland dem 3 AP-fonden med 4 procent, 350 miljoner kronor, och det svenska riskkapitalbolaget Healthcap med 17 procent, 1,6 miljarder kronor. 
 
För Healthcap började projektet 2005 när en av bolagets fonder (Healthcap IV) gick in med uppskattningsvis 100 miljoner kronor i vad som då bedömdes som ett lovande projekt, men som inte hade kommit längre än till grundläggande klinisk prövning. Avkastningen så här långt, över 1500 procent säger något om de locktoner som förmår medicinska forskningsbolag att faktiskt lyckas med att få tag på riskkapital.
 
Effekten på patienterna är, med förlov sagt, inte lika spektakulär. Medianöverlevnaden är statistiskt säkerställd och ökade från 11,2 månader för patienter som fick placebo till 14 månader för de sjuka som fick Alpharadin.
 
Knappt tre månader alltså.
 
Den positiva börsreaktionen kan vara svår att förstå. För resultatet är till och med i underkant av vad bolagets då relativt nytillträdde vd Andrew Key ställde i utsikt i en intervju i Affärsvärlden 17 november 2009. Han sade då att:
 
- Människor med cancer i skelettet lever i regel bara mellan 12 och 15 månader. Vi ger dem i snitt 40 procent mer tid, ungefär 4,5 månader, sade engelsmannen Andrew Kay då och baserade sig på fas II-studier
 
Till de positiva effekterna måste dessutom räknas förbättrad livskvalitet, eftersom biverkningarna är betydligt mildare, liksom att de angivna överlevnadstiderna är just olika medelvärden - man får inte glömma att vissa patienter  i stället överlever många år. Ett annat sätt att bedöma läkemedelsnyttan är den uppgift som visar att sannolikheten att dö i prostatacancer är 30 procent mindre för den som fått Alpharadin.
 
Börsen, och flera analytiker, driver efter beskedet upp kursen med förhoppningar att välfärdssystemen, försäkringsbolag och offentlig sektor, ska betala notan. Vid en jämförelse med alternativen visar det sig att konkurrerande metoder handlar om  behandlingar som pågår någon månad och kostar från i storleksordningen 20 000 dollar till 93 000 dollar (120000 kronor till 560000 kronor). Dyrast just nu är det Seattlebaserade Dendreons prostatacancermedicin som också den är nyutvecklad. Här är skillnaden i medianöverlevnad likartad med resultaten från Algeta, 25,8 månader mot 21,7 månader för de som fick placebo.
 
USA-bolaget satte prisnivån till 93 000 dollar (31 000 dollar per injektion) för immunsystemsförstärkaren Provenge när företaget i augusti förra året berättade om den tänkta prisnivån. Analytikerna hade räknat med priser kring 60 000 dollar. Skillnaden motiverades från bolaget med att marknadsstudier hade visat att människor är villiga att betala 23 000 dollar för varje månad extra som dessa kan överleva.
 
- Var vi lägger oss är inte klart ännu, men det blir rimligen i den rangen (20 000 - 90 000 dollar), säger Per Samuelsson, styrelseledamot i Algeta och partner i Health Cap.
 
Försäljningspotentialen är, som ofta i forskningsbolag, enorm. Varje år insjuknar cirka 100 000 män i Nordamerika och Europa i prostatacancer som spridit sig till skelettet.
 
Men alla dessa pengar hamnar inte hos Algeta. Ett försäljningsavtal med tyska Bayer väntas ge upp till 5 miljarder kronor (och royalty på framtida försäljning) för att sälja rättigheterna till den nya medicinen i hela världen, utom i USA där Algeta får behålla hälften av intäkterna. Nu återstår för Algeta att tillsammans med Bayer lämna in en ansökan om godkännande till läkemedelsmyndigheterna i USA och i Europa. Medicinen kan finnas på marknaden tidigast 2013.
 
Med nuvarande värdering är den väntade försäljningen för den nya prostatacancermedicinen delvis redan inräknad i kurserna  och investerare har börjat inteckna att använda alfastrålande medicin på andra cancersjukdomar som spridit sig till skelettet. Först i kön för nya kliniska prov står bröstcancerpatienter.
 

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom