Aktieråd: Billerud Korsnäs investerar för framtiden

Billerud Korsnäs investerar stort i Sverige i jakt på tillväxt. I det korta perspektivet är aktien sval.

Vänta. Billerud Korsnäs, som tillverkar förpackningspapper och kartong, var under flera år en riktig Affärsvärldenfavorit. 2009–2014 fick aktien totalt fem köprekommendationer. Senast bolaget synades, i nummer 18/2015 för nästan exakt två år sedan, fick aktien en neutral vänta-rekommendation. Aktien har sedan dess tappat ­cirka 7 procent på en Stockholmsbörs som stigit med ungefär lika mycket.

På våra prognoser för de närmaste två åren, som ligger något under konsensus, handlas Billerud Korsnäs till p/e-tal på 15–16 och ev/ebit 13–14. Det innebär en viss premie mot sektorn, vilket inte är omotiverat givet bolagets starka historik och ­attraktiva exponering. Vad som ska driva aktien i vårt korta, ­ettåriga, perspektiv är dock ­svårare att se.

Det stora investeringsprogrammet kommer att tynga nyckeltalen på kort sikt och skörde­tiden ligger väl långt fram för en kortsiktig aktiemarknad. Lägg därtill känsligheten för externa faktorer och vi har svårt att se en attraktiv risk/reward i Billerud Korsnäs på de här nivåerna. Förmodligen ges bättre tillfällen att stiga på aktien.

Det här är en nedkortad version av analysen Investerar för framtidenBillerud Korsnäs investerar stort i Sverige i jakt på tillväxt. I det korta perspektivet är aktien sval..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.