Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aktieråd: Skistars aktie är dopad - sälj

2017-05-22 07:41
Foto: Skistar

Skidanläggningsföretaget Skistar känns ur ett placeringsperspektiv och på dagens nivåer mest som ännu ett sätt att få riskabel exponering mot räntedopade hushåll och den överhettade bostadsmarknaden.

Det skriver Dagens Industri i måndagens tidning och rekommenderar sälj av Skistar, en aktie som tagit storslam med ultralätt svensk penningpolitik, stundande indexinkludering och högt flygande förväntningar på en ny flygplats.

Sedan DI gav köpråd för aktien i början av förra året är den upp med 80 procent. Aktien har tappat några procent sedan kursrekordet förra måndagen, men handlas ändå till ett p/e-tal på över 26 räknat på årets vinst och drygt 25 på nästa års förväntade vinst. Det i en prognos som för nästa säsong innehåller mer risk på nedsidan än utrymme att överraska på uppsidan, skriver tidningen och pekar på att Skistar är en typ av bolag som kan ha svårt att omgående parera fallande volymer.

Skistar har adderat en tillväxtkomponent genom intåget i Alperna och förvärvet av österrikiska St Johann, men det har ännu bara en marginell påverkan på bolaget, skriver tidningen. Samtidigt verkar förväntningarna på flygplatsinvesteringen i Sälen vara skyhöga. Det borde vara befogat att fundera ett varv till över flygplatsinvesteringen, när Mora flygplats bara ligger ett Vasalopp från Sälen. Bolag ska generellt vara försiktiga med verksamhetsfrämmande infrastrukturinvesteringar. De har en tendens att visa sig vara riskabla, påpekar tidningen.

Bolagets försäljningschef och de båda destinationscheferna för Åre och Vemdalen har sålt aktier sedan årsskiftet. Under tiden har inga insynsköp registrerats, vilket får tolkas som att det kommer bättre köplägen i skidanläggningsbolaget, skriver DI.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom