Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aktierna som plockas i i Swedbanks fokusportfölj

2019-10-22 10:14
Foto: Mint Images/REX

Swedbank byter Telia och JM mot ett hygienbolag och ett byggbolag.

Swedbank skriver i sin uppdatering av Fokusportföljen att de har övervikt i aktier då låga räntor och låg recessionsrisk i närtid skapar en gynnsam miljö för aktier.

Banken är överviktad i de mest konjunkturkänsliga sektorerna och dessa balanseras med "mer defensiva innehåll med bra momentum".

I uppdateringen byts också Telia och JM mot Essity och Peab.

Peab får en köprekommendation och riktkursen 100 kronor. Byggbolaget har sett en stabil utveckling med stark balansräkning den senaste tiden. Swedbank ser fortsatt potential för lönsamhetsförbättringar och bland annat marknadens sencykliska karaktär väntas ge stöd åt orderingången. Rapporten för andra kvartalet markerade också det 14 raka kvartalet med stabila marginaler.

Essity får en köprekommendation med riktkursen 325 kronor. Essity har goda tillväxtutsikter och Swedbank tror på en stark marginalförbättring framåt, baserat på minskade kostnader samt prishöjningar. "Essity är jämfört med sina konkurrenter således positionerad för att leverera den bästa vinsttillväxten för H2 2019 samt 2020E på cirka 20 procent.", skriver Swedbank.  Banken ser också att det finns ordentlig förbättringspotential kvar, som kan ge aktien fortsatt stöd.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom