Aktiespararna: Acceptera Canons Axis-bud

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att anta det bud som Canon har lagt på aktierna i nätkameraföretaget Axis. Det nuvarande Canon-budet på 340 kronor kontant per aktie är "finansiellt skäligt".

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Axis har bjudit på en fantastisk resa och det är svårt att sälja ett så välskött bolag. Den generösa budpremien innebär dock att aktieägarna får betalt för en fortsatt hög vinsttillväxt”, sammanfattar Aktiespararnas vd Carl Rosén.

Aktiespararna ber sina medlemmar uppmärksamma bland annat:

1) Budet kan komma att justeras ner för eventuell utdelning. Avstämningsdag för utdelning har föreslagits vara i dag, den 25 mars, men eftersom årsstämman är uppskjuten så stämmer inte det.

2) Budgivaren kräver kontroll över minst 90 procent av samtliga aktier och röster för att fullfölja budet, men förbehåller sig rätten att frånfalla detta villkor.

3) Då budet annonserades ägde eller kontrollerade Canon inte några aktier i Axis.

4) Ägare till 39,5 procent av aktier och röster har åtagit sig att acceptera budet i så måtto inte ett annat bud presenteras som är mer än 3 procent högre än Canons och förutsatt att det sistnämnda budet inte matchas av ett höjt bud från Canon inom fem arbetsdagar.

Aktiespararna riktar samtidigt ”skarp kritik” mot att Axis styrelses rekommendation inte är entydig.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.