Aktiespararna spår fallande svenska vinster

Aktiespararnas analyschef Peter Malmqvist bedömer att de svenska vinsterna fortsätter att falla framöver.

”Det mönstret kommer med stor sannolikhet upprepas under fjärde kvartalet. För det finns inga konjunkturindikatorer som på något tydligt sätt har förbättrats”, uppger han för Sveriges Radio.

Han har inga förhoppningar om att finna några särskilda ljusglimtar i rapporterna.

”Den breda penseln förra kvartalet var att verkstadsbolagen gick ganska bra. I andra änden hittar vi bankerna. Det är inte bara penningstvättsskandaler och kostnader för det, utan det är att det är tuffare marknadsläge för bankerna. Det är inte samma efterfrågan på krediter. Man levererar inte ut lån i samma utsträckning som för två, tre år sedan”, fortsätter analyschefen.

Malmqvist ser byggsektorn och fastighetssektorn som möjliga vinnare under kvartalet. I övrigt kommer marknaden att fokusera på relationen mellan Kina och USA, enligt Aktiespararanalyschefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets