Aktietorget handelsstoppar aktie

Aktietorget har beslutat att tills vidare stoppa handeln i Envirologics aktie. Det framgår av ett pressmeddelande från marknadsplatsen.

Ramsta Innovation, som äger 47 procent av kapitalet och 62 procent av rösterna i Envirologic, har nyligen begärt att bolagets styrelse ska kalla till extra bolagsstämma, på vilken stämman ska fatta beslut angående val av styrelse med delvis ny sammansättning.

Envirologics vd Jan Sandberg, som tillika är styrelseledamot i bolaget, har i samband med nämnda begäran informerats om att styrelsen har beslutat att han är uppsagd från sin tjänst som vd. I uppsägningen har angetts att han tills vidare är ombedd att stanna kvar i sin befattning som vd men att all löpande verksamhet skall rapporteras och koordineras med styrelsens ordförande.

Jan Sandberg har bestritt att uppsägningen är giltig då styrelsens beslut enligt honom har fattats i strid mot aktiebolagslagens regler om styrelsen beslutsförhet. Övriga styrelseledamöter i bolaget har därefter avgått som styrelseledamöter.

Jan Sandberg har förklarat att Ramsta Innovation nu inom kort kommer tillse att kallelse till bolagsstämma för val av ny styrelse kommer ske.

Aktietorget finner, med hänsyn till att bolaget saknar en fulltalig styrelse och till att osäkerhet möjligen råder om huruvida bolagets vd är uppsagd, att det för närvarande föreligger en sådan väsentlig osäkerhet kring bolaget att det inte finns förutsättningar för en ändamålsenlig handel. Handeln med bolagets aktier ska därför stoppas till vidare.

Frågan om handelsstoppet kan hävas kommer behandlas när bolaget valt in en ny styrelse och när den klargjort vad som gäller beträffande vd ställning, skriver Aktietorget.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco