Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Aktivistfond varnar för recession

2017-05-26 09:59
Foto: XINHUA/All over press

Paul Singers Elliott Management säger att en recession kan vara i antågande om inte Trump genomför tidigare utlovade åtgärder såsom avregleringar och skattereformer.

När Donald Trump tillträdde som USA:s president hade han en plan att öka den ekonomiska tillväxten genom bland annat skattesänkningar och avregleringar. Dessa planer har dock gått i stå, till viss del på grund av oenigheten kring sjukvårdsreformen och dessutom på grund av turerna kring Rysslands potentiella inblandning i valet.

I ett brev adresserat till sina investerare skriver aktivisthedgefonden Elliott management att marknaden fortfarande räknar med att Donald Trump ska agera på de reformer han tidigare talat sig varm för. Om detta inte händer så kommer det att få en negativ påverkan på den amerikanska aktiemarknaden och dollarn, skriver hedgefonden, enligt Business Insider.

"Det finns faktorer som kan peka på en relativt nära förestående recession om det saknas påtagliga nya riktlinjer för tillväxt", skriver de.

Hedgefonden ser också de nu vikande siffrorna för amerikansk bilförsäljning som en röd flagga som kan peka på en kommande recession.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom