Ålandsbanken slår ihop verksamheter

Ålandsbanken och Ålandsbanken Asset Management har slutit avtal om att fusioneras under första halvåret 2015.

Båda bolagens styrelser har godkänt fusionsplanen den 7 januari, enligt ett pressmeddelande.

Ålandsbanken Asset Management, med verksamhet i Finland, är ett dotterbolag till Ålandsbanken där 30 procent av ägandet innehas av personer anställda i bolaget. Ålandsbanken Asset Management grundades år 2000 och redovisade ett rörelseresultat om 3,9 miljoner euro för de nio första månaderna 2014.

Bolaget har 28 anställda och förvaltar omkring 1,6 miljarder euro av koncernens totala

förvaltade kapital på cirka 4,8 miljarder euro. Ägarna får nyemitterade aktier som betalning vilket gör att de kommer att kontrollera 5 procent av kapitalet och 0,55 procent av rösterna. Tio procent kommer att betalas kontant.

Ålandsbanken meddelade under hösten att banken avsåg att inleda ett projekt i syfte att samordna kapitalförvaltningsenheter i Finland och Sverige. Vissa övergripande tjänster kommer nu att kunna avvecklas. Stefan Gothenby har utsetts till ny Chief Investment Officer (CIO). Ålandsbanken Asset Managements nuvarande CIO och räntechefJonny Sundström har utsetts till bankens räntechef och Albert Haeggström har utsetts till bankens aktiechef.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.