Alcoa lyfte efter rapport

Amerikanska aluminiumbolaget Alcoa steg 1,1 procent i efterhandeln efter att ha lämnat siffror för andra kvartalet strax efter klockan 22.00 i går kväll.

Bolagets justerade resultat för perioden kom in bättre än väntat vid 18 cent per aktie, att jämföra med 13 cent som var förväntat enligt analytikerenkäten från Zacks Estimates.

Intäkterna uppgick till 5,8 miljarder dollar (5,8), och även här överträffades förväntningarna som låg på 5,6 miljarder.

Bolaget höll fast vid sin prognos för den globala efterfrågan på aluminium om en tillväxt på 7 procent i år.

Enligt Alcoa var alla bolagets segment lönsamma under det andra kvartalet.

För de olika segmenten bolaget verkar i spås en försäljningsökning inom Aerospace med 8-9 procent; för Automotive en ökning med 1-4 procent i globala produktionen; Heavy Duty Truck and Trailer -1 till +3 procent i produktionen; Packaging 2-3 procent försäljningstillväxt; för Building & Construction en försäljningstillväxt på 4-6 procent samt Industrial Gas Turbines -8 till -12 procent marknadstillväxt. Samtliga prognoser är upprepningar.

För segmentet Heavy Duty Truck and Trailer med en prognos om -1 till +3 procent i global produktionsökning på slutmarknaderna 2014 jämfört med 2013, har bolaget gjort vissa justeringar på de olika marknaderna. Nordamerika spås nu öka 10-14 procent (tidigare 5-9 procent), EU -1 till -5 procent (tidigare -1 till -5 procent) och Kina 0 till +4 procent (tidigare -1 till +3 procent).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.